dbp

dbp

Amazon, Google, ipad: mit kezd magával a hazai könyvpiac

2010. április 08. - vl

Valamit el kell indítani a magyar könyvpiacon, mert itt beleununk saját problémáinkba. Amikor a legelső találkozkat szerveztük a dbp miatt, akkor állandóan kitértünk arra, hogy mit csinálnak külföldön, miért jó egy külföldi konferencia vagy könyvvásár. Nálunk ezekkel az erre létrehozott MKKE nem foglalkozik, úgyhogy megkerestük a Kreatívot, akik viszont partnerek voltak abban, hogy csináljunk egy közös szakmai napot. Ez lesz az első, gyertek.

A Könyvesblogon ez jelent meg a konferenciáról:

A könyvpiac olyan ütemben változik, ahogy néhány éve a zeneipar. Digitális kütyük, digitális szövegek, letöltések, torrentezések, wifis readerek és az ipad a legfontosabb témák mostanában. A technika elsődleges téma lett, így lassan a magyar piacnak is lépnie kell.

A T-csoport önállóan, a Bookline a Lírával próbálkozik, hogy beindítsa az ebook-piacot, a többiek figyelnek, számolnak és kivárnak, mert még nincs megfelelő hardver, a szoftverről nem is beszélve. Kérdések merülnek fel arról, legyen-e egységes DRM rendszer (olyan biztonságos olvasó program, ami feltörhetetlen, de az elszámolást is megoldja), hogy milyen a megfelelő digitális szövegformátum, illetve egy ekönyvnek mennyibe kell kerülnie.

A digitális szerzői jogok mindenkit összezavarnak, ahogy a Google Books terjedéséről sem lehet sokat tudni per pillanat. Majdnem elmegy mellettünk minden, lemaradunk, pedig a technikai fejlettségünk lehetőséget biztosítana sok-sok fantasztikus dologra.

A Kreatív és az újonnan létrehozott DBP (Diversity in Book Publishing) nevű cég közösen szervez április 15-én egy hatalmas és minőségi szakmai konferenciát a témában, részletes program itt kattintható.

Eleve: ebook vagy ekönyv?

A bejegyzés trackback címe:

https://dbp.blog.hu/api/trackback/id/tr1001903653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása